Terugblik Dieren Film Festival 2014

In 2014 vond de eerste editie van het Dieren Film Festival plaats.
Hieronder vind je informatie over de films die werden vertoond en de lezingen die werden gehouden.

Filmprogramma 2014


Lezingen 2014

1. Dieren in de film
Dieren zien we veelvuldig in films: als acteur, ‘live’ of in de vorm van animaties of cartoons, of als zichzelf in natuurfilms. In welke mate heeft de manier waarop dieren in films worden geportretteerd invloed op ons denken over dieren? Maarten Reesink , mediawetenschapper en docent Animal Studies bij de afdeling Media en Cultuur van de Universiteit van Amsterdam vertelde hier over. 

2. Het dier is mens geworden. Het dier is ding geworden.
Waarom behandelen we onze huisdieren anders dan andere dieren die ook aan onze zorg zijn toevertrouwd? En hoe (on)redelijk is dat? Marijke Verduyn, freelance journalist en tekstschrijfster, vertelde hier over naar aanleiding van het onderzoek dat ze deed voor haar boek ‘Het dier is mens geworden. Het dier is ding geworden’ dat in 2012 verscheen.


3. Dieren, politiek en maatschappij

Hoe komt het dat de maatschappelijke aandacht en zorg voor dieren is toegenomen? Hoe kunnen dieren worden beschermd en hoe gaat de politiek hiermee om? Dirk-Jan Verdonk, historicus en schrijver van het boek 'Het dierloze gerecht' over de geschiedenis van mens-dier relaties in Nederland en hoofd programma’s bij World Animal Protection Nederland vertelde hier over.Foto impressie 2014


Dieren Film Festival in de Pers (2014)

Algemeen Dagblad: juli, aug, okt                      

Nootdorp NU                      

Quest

Dierenwelzijnsweb      

Omroep West

Roots

Hart voor Dieren      

PiepVandaag

World Animal Protection